IFRT versenyfelhívás 2022

Ifjú Fizikusok Regionális Tornája 2022

Az ifjú fizikusok regionális tornájának különlegessége, hogy kísérlet központú csapatverseny, ahol az eredményeket nem csak bemutatni kell, hanem egy tudományos diszkusszióban megvitatni is a rivális csapatokkal magyar nyelven. A verseny nem hagyományos problémamegoldó, inkább a tudományos kutatáshoz áll közelebb. Sokkal jobban illeszkedik a 21. század elvárásaihoz, mint a feladatmegoldó versenyek, nem csak a fizikatudás számít. Fontos a kreativitás, a kísérleti kompetenciák és a kommunikáció. Az ifjú fizikusok regionális tornája (IFRT) természetesen szoros kapcsolatban van az ifjú fizikusok nemzetközi versenyével, annak egy bevezetőjének is tekinthető.

Jelentkezési határidő: 2022. június 13. hétfő

A jelentkezési űrlap itt található. A jelentkezéshez néhány alapadaton kívül egy (maximum 2000 karaktert tartalmazó) leírás szükséges, melyben a csapat tagjait kell röviden bemutatni.

A verseny várható időpontja: 2022. október

A versenyre 7-9. osztályos tanulókból álló 3 fős csapatokat várunk. Ez azt jelenti, hogy jelentkezéskor 6-8 évfolyamosnak kell lenni a diákoknak. A verseny különlegessége miatt maximum 8 csapat indulása lehetséges.

A verseny jobb megismerésének érdekében nézzék át a segédanyagokat, emellett az érdeklődő diákok és tanárok számára online eseményt szervezünk 2022. május 30. 18:00-ra. Csatlakozási link itt.

További felmerülő kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal az ifrtverseny@gmail.com e-mail címen!

 

Egyéb információk:

A részletes versenyszabályzat: http://hypt.elte.hu/ifrt-versenyszabalyzat/

A verseny feladatai: http://hypt.elte.hu/ifju-fizikusok-regionalis-tornaja/ifrt-2022-problemak/

Segítség a felkészüléshez: http://hypt.elte.hu/ifju-fizikusok-regionalis-tornaja/ifrt-segedanyagok/