IFRT versenyfelhívás 2021

Ifjú Fizikusok Regionális Tornája 2021

Az ifjú fizikusok regionális tornájának különlegessége, hogy kísérlet központú csapatverseny, ahol az eredményeket nem csak bemutatni kell, hanem egy tudományos diszkusszióban megvitatni is a rivális csapatokkal magyar nyelven. A verseny nem hagyományos problémamegoldó, inkább a tudományos kutatáshoz áll közelebb. Sokkal jobban illeszkedik a 21. század elvárásaihoz, mint a feladatmegoldó versenyek, így nem csak a fizikatudás számít. Fontosabb a kreativitás, a kísérleti kompetenciák és a kommunikáció. Az ifjú fizikusok regionális tornája (IFRT) természetesen szoros kapcsolatban van az ifjú fizikusok nemzetközi versenyével, annak egy bevezetőjének is tekinthető.

A versenyre 7-9. osztályos tanulókból álló 3 fős csapatokat várunk. A felkészítő tanárt 100 eFt támogatásban részesítjük. A verseny különlegessége miatt maximum 8 csapat indulása lehetséges.

Jelentkezési határidő: 2021. január 29. (péntek) éjfél.

A jelentkezési űrlap itt található. A jelentkezéshez néhány alapadaton kívül egy (maximum 2000 karaktert tartalmazó) leírás szükséges, melyben a csapat tagjait kell röviden bemutatni.

A verseny várható időpontja: 2021. május közepe

A verseny jobb megismerésének érdekében az érdeklődő diákok és tanárok számára online eseményt szervezünk január 18. (hétfő) 16:00 ‑ 17:00 között. Csatlakozáshoz a link: https://meet.google.com/zgk-zkeq-eze

További felmerülő kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal az ifrtverseny@gmail.com e-mail címen!

 

Egyéb információk:

A részletes versenyszabályzat: http://hypt.elte.hu/ifrt-versenyszabalyzat/

A verseny feladatai: http://hypt.elte.hu/ifju-fizikusok-regionalis-tornaja/ifrt-2021-problemak/

Segítség a felkészüléshez: http://hypt.elte.hu/ifju-fizikusok-regionalis-tornaja/ifrt-segedanyagok-2021/

A versenyfelhívás pdf változata